Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Medzi stanicou Uľanka a Dolná Štubňa vykonávajú ŽSR väčšie opravy

Ilustračné foto Foto: Tablet.TV

V úseku Uľanka a Harmanec jaskyňa ŽSR vykonajú opravy tunelov. Urobia strojné škárovanie a opravy betónovej tunelovej obmurovky.

Banská Bystrica 24. júla (TASR) – Až do 10. augusta potrvajú rozsiahle práce Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) v úseku medzi stanicou banskobystrickej časti Uľanka a odbočkou Dolná Štubňa. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková s tým, že s prácami už začali. Pre cestujúcich železničnou dopravou ŽSR zabezpečili náhradnú autobusovú dopravu.

"Nosnými výlukovými prácami, ktoré sa plánujú do 10. augusta, v čase od 7.00 do 19.00 h, sú opravy na troch mostoch medzi Uľankou a Dolnou Štubňou. Vymení sa 560 kusov mostníc a opravia oceľové konštrukcie. Ďalšie práce súvisia s opravou koľajového lôžka a znižovaním nivelety medzi stanicou Čremošné a odbočkou Dolná Štubňa. Zrealizujeme aj opravu geometrickej polohy koľaje a geometrickej polohy výhybiek v medzistaničnom úseku Banská Bystrica a Čremošné," priblížila Pavliková.

V úseku Uľanka a Harmanec jaskyňa ŽSR vykonajú opravy tunelov. Urobia strojné škárovanie a opravy betónovej tunelovej obmurovky.