Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Medzilaborce opäť investovali do domu smútku

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Remiaš

Mesto z vlastného rozpočtu vyčlenilo na rekonštrukciu okien 8000 eur.

Medzilaborce 7. marca (TASR) – Medzilaborce opäť investovali do miestneho domu smútku. Z vlastného rozpočtu vyčlenili na rekonštrukciu okien 8000 eur.

"Staré oceľové okná boli neestetické, a preto ich bolo nevyhnutné vymeniť za nové plastové. Rozhodli sme sa, že ich vyplníme vitrážami, aby celkový dojem domu smútku bol taký, aký má byť," vysvetlil pre TASR primátor Vladislav Višňovský.

"Od augusta 2015, odkedy sme zobrali dom smútku do prevádzky, sme v tejto oblasti investovali takmer 40.000 eur," uviedol s tým, že okrem aktivít v jeho interiéri, ako je výmena okien, podlahy, zvýšenie kapacity miest na sedenie či nákup potrebného zariadenia, zrealizovali napríklad aj vybudovanie parkovísk, oplotenia, ale aj kolumbária s kapacitou 15 miest. "Osem z nich je už obsadených," spomenul.

Spustili už aj nový cintorín, ktorý bol dokončený, plánujú tiež dobudovať oplotenie. "Zostalo zhruba 80 metrov, ktoré je potrebné dokončiť. Mesto ho už v minulom roku zakúpilo, inštalovať ho budeme v tomto roku tak, aby bol celý areál oplotený," vysvetlil Višňovský s tým, že to má okrem iného prispieť k estetizácii tohto pietneho miesta. "Sú to veci, ktoré sú jednoducho potrebné a sú aj takou malou vizitkou toho mesta," poznamenal.

Mesto okrem tohto hlavného cintorína udržiava aj starý cintorín pri mestskom úrade, na ktorom sa už nepochováva, prevádzkuje tiež cintorín v miestnej časti Vydraň.