Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Medzilaborce prejavili záujem o projekt SZĽH na výstavbu športoviska

Ilustračná snímka Foto: TASR/Roman Hanc

Medzilaboreckí poslanci v tejto súvislosti odsúhlasili na svojom februárovom zasadnutí prenájom časti pozemku s minimálnymi rozmermi 76 x 56 metrov pri spomínanej škole na 40 rokov za cenu 1 euro.

Medzilaborce 28. februára (TASR) – Medzilaborce prejavili záujem o projekt Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) na výstavbu viacúčelovej športovej haly. TASR v tejto súvislosti informoval primátor mesta Vladislav Višňovský.

Dôvodom je fakt, že mesto žiadnu športovú halu nemá. „Máme len telocvične a toto by bol vlastne väčší priestor, ktorý by bol vhodný svojím zámerom na celoročné využitie, to znamená, že v zime na hokej, v letných mesiacoch zas na iné športy. Vybrali sme lokalitu pri Základnej škole na Duchnovičovej ulici, kde tieto pozemky a stav telocvične a príslušných zariadení, to znamená šatní, sú vhodné pre tento účel,“ vysvetlil.

Medzilaboreckí poslanci v tejto súvislosti odsúhlasili na svojom februárovom zasadnutí prenájom časti pozemku s minimálnymi rozmermi 76 x 56 metrov pri spomínanej škole na 40 rokov za cenu 1 euro. Mesto sa zároveň predbežne zaviazalo zabezpečiť všetky sieťové prípojky, okrem iného aj využiť existujúce parkovacie miesta a príjazdovú komunikáciu.

Samospráva by mala v prípade schválenia projektu pripraviť tiež stavebný pozemok a realizáciu prvej etapy výstavby vlastnými silami ako partner investora, tiež vykonať inžinierske činnosti a odber navrhnutých produktov pre vybavenie vonkajších športovísk a ich umiestnenie pri budovaní vonkajšieho areálu. „SZĽH tiež vyžaduje od mesta prenájom minimálne 60 hodín mesačne pre potreby športových aktivít pre mládež,“ uviedol. Zároveň s tým okrem iného súvisí aj navýšenie počtu hodín telesnej výchovy na sezónne činnosti na školách, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

Výstavba multifunkčných športových centier pri základných školách je jedným z viac ako 20 rozvojových projektov SZĽH. Jeho cieľom je zásadným spôsobom zvýšiť počet detí vo veku 6 až 11 rokov, ktoré sa venujú športu, prioritne ľadovému hokeju, nie však výlučne. Multifunkčné športové centrá by mali disponovať ľadovou plochou s rozmermi 20 x 40 metrov, pod ktorou bude umiestnený tenisový kurt, v okolí budovy budú k dispozícii ďalšie zariadenia pre trávenie voľného času, ako napríklad lezecká stena, street work out zona, bike park a podobne.