Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Medzinárodný deň detí oslavovali aj na Zemplíne

Ilustračné foto Foto: TASR/Simona Ivančáková

Pre všetky malé i veľké deti dnes v uliciach Humenného pripravili sprievodné programy zamerané okrem iného na hudbu, tanec a spev.

Humenné/Michalovce 1. júna (TASR) – Medzinárodný deň detí oslavovali aj na Zemplíne. Michalovčania si ho pripomenuli dvojdňovým festivalom so zvieratami a dinosaurami, Humenčania sa okrem iného zoznámili s prácou záchranných zložiek.

Od stredy (31.5.) mohli v Mestskej športovej hale v Michalovciach nielen tí najmenší spoznať zvieratá z košickej zoo, ale aj tri nové dinosaury z vedľajšieho DinoParku. Okrem vystúpenia kúzelníka a divadelného predstavenia pre nich organizátori pripravili aj prekvapenie v podobe veľkého teplovzdušného balóna. Obhliadnuť sa mohli aj v krivých zrkadlách. Usporiadatelia nezabudli ani na rodičov. Mamky mohli vyskúšať nové líčenie, otcovia dva pretekárske cestné motocykle. Podujatie sa uskutočnilo v spolupráci s mestom Michalovce, ktoré o tom informuje na svojej webovej stránke.

Pre všetky malé i veľké deti dnes v uliciach Humenného pripravili sprievodné programy zamerané okrem iného na hudbu, tanec a spev. "Dopoludnie pred domom kultúry patrilo deťom z Centra voľného času, ktoré sa predstavili detskému publiku so svojimi tanečnými kreáciami. Okrem toho v areáli Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru predviedli ukážky záchrannej, vyslobodzovacej, vojenskej a hasičskej techniky záchranári, hasiči i vojaci," priblížila Michaela Dochánová z radnice. V priestoroch tenisového areálu sa zároveň konal deň otvorených dverí, takže si deti mohli vyskúšať aj takýto druh športu.

"S oslavami Medzinárodného dňa detí však ani zďaleka nekončíme. Pokračovať budeme aj v nedeľu pred Mestským kultúrnym strediskom, kde sa pre deti pripravuje veselé interaktívne popoludnie," uzavrela.