Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Melekova divadelná Nová Baňa ponúkne tento rok aj detské divadlo

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR - Martin Baumann

Hneď v prvý festivalový deň sa môžu milovníci divadla tešiť na hru Zmierenie alebo dobrodružstvo pri obžinkoch v podaní domáceho divadelného súboru Dom chvály.

Nová Baňa 26. marca (TASR) - Domáce, ale aj hosťujúce ochotnícke súbory sa po roku opäť stretnú v Novej Bani na festivale amatérskeho ochotníckeho divadla a divadla mladých pod názvom Melekova divadelná Nová Baňa. Od utorka 29. marca do piatka 1. apríla sa môžu miestni tešiť nielen na divadelné predstavenia, ale aj zaujímavý sprievodný program.

Hneď v prvý festivalový deň sa môžu milovníci divadla tešiť na hru Zmierenie alebo dobrodružstvo pri obžinkoch v podaní domáceho divadelného súboru (DS) Dom chvály. V stredu je na programe hra Kubo, ktorú divákom prinesie DS MÚZa Nová Baňa, vo štvrtok hra Kubova nevesta v podaní DS Šašovčan zo Šašovského podhradia.

"V tomto roku sa k festivalu pridá aj detské divadlo. V piatok bude súčasťou festivalu Rozprávkové javisko, regionálna súťažná prehliadka detskej dramatickej tvorivosti a tvorby dospelých hrajúcich pre deti. Máme pripravený workshop Výroba divadelných bábok, ktorý sa uskutoční v piatok v Materskej škole Nábrežná v Novej Bani," uviedla Laura Polyáková z Pohronského osvetového strediska v Žiari nad Hronom.

Festival zavŕši divadelná hra Ženský zákon, ktorú na novobanských divadelných doskách odohrá hosť festivalu Divadelný ochotnícky súbor Prameň z Detvianskej Huty. Po nej bude nasledovať slávnostné vyhlásenie výsledkov festivalu.