Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

MESIAC V BRATISLAVE: Poslanci budú rokovať o pozemkoch pre obchvat

MESIAC V BRATISLAVE Foto: TASR

O pozemkoch pre obchvat mesta budú poslanci Bratislavy rozhodovať znova, v utorok 6. septembra. Prečo sa prvé rokovanie skončilo nezdarom, vysvetľujú poslanci Jarmila Tvrdá a Ján Buocik.

Bratislava 31. augusta (TABLET.TV) - Obaja pritom poukazujú na neštandardné zmeny v materiáloch i nedodržaný postup pri predkladaní návrhu na schvaľovanie. „Finančná komisia mesta, ktorá sa často zaoberá predajom doslova za pár eur, o tomto návrhu, v ktorom ide o miliónovú položku, vôbec nerokovala,“ upozornila Jarmila Tvrdá (Bratislavský klub).

V úvode relácie TABLET.TV sa poslanci vyjadrujú k téme miestneho poplatku za rozvoj, jeho výške i deľbe príjmu z poplatku medzi hlavné mesto a mestské časti. „Dôležité však je, aby mesto čo najrýchlejšie začalo pripravovať VZN, aby sme si v Bratislave mali vôbec čo deliť,“ poznamenal Ján Buocik (Poslanecký klub strany Most-Híd).

Upozornil pritom na to, že ak sadzba poplatku nebude stanovená k 1.januáru 2017, mesto ho v budúcom roku nebude môcť vyberať. Odhaduje, že Bratislava tak môže prísť až o 15 miliónov eur.