Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Pre poškodené trolejové vedenie v okolí Žiliny výrazne meškajú vlaky

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Jazda vlakov je obmedzená v smeroch Žilina - Vrútky, Žilina - Kysucké Nové Mesto a Žilina - Bytča.

Bratislava 18. januára (TASR) - V dôsledku poškodenia trakčného vedenia, ku ktorému došlo v noci nadnes o 01.00 h na trati Žilina - Varín, je obmedzená železničná premávka v okolí Žiliny. Hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková TASR informovala, že vlaky jazdia odklonovou trasou, pričom majú meškanie približne 100 minút.

Trakčné vedenie, do ktorého sa zamotal nákladný vlak, je strhnuté v úseku približne 300 metrov a na trati Žilina-Varín znefunkčnilo obe traťové koľaje. "Poškodenie spôsobilo, že aj niektoré koľaje v železničnej stanici Žilina sú bez elektrického prúdu, čo má vplyv na organizáciu dopravy v stanici a môže spôsobiť ďalšie zdržanie vlakov," vysvetlila Pavliková.

Konkrétnu výšku si cestujúci môžu overiť prostredníctvom Kontaktného centra ZSSK na čísle 18 188 alebo na webstránke ŽSR.

Pracovníci ŽSR pracujú na odstránení poruchy, práce však komplikujú extrémne mrazy. "Predpokladáme, že v priebehu dňa by sa mohlo podariť dať do prevádzky jednu traťovú koľaj," dodala Pavliková.