Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Mestá na strednom Pohroní pripravujú tradičné vianočné trhy

VIanočné trhy. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Tradičný Štjavnycký vjanočný jarmok bude 8. a 9. decembra, je veľkým lákadlom nielen pre miestnych, ale aj cezpoľných. Prinesie stánky s občerstvením, vianočným tovarom, ale aj hand made produkty.

Banská Štiavnica/Žiar nad Hronom 22. novembra (TASR) - Predajné stánky v okolí moderného pavilónu uprostred mesta či na historickom nádvorí Kammerhofu, ale aj bohatý kultúrny program prinesú vianočné trhy, ktoré pripravujú v mestách stredného Pohronia. Informovali ich organizátori.

Prvé z nich sa budú konať v Banskej Štiavnici. Tradičný Štjavnycký vjanočný jarmok bude 8. a 9. decembra, je veľkým lákadlom nielen pre miestnych, ale aj cezpoľných. Prinesie stánky s občerstvením, vianočným tovarom, ale aj handmade produkty.

Od 11. do 22. decembra sa uskutočnia vianočné trhy i v Žiari nad Hronom, a to na Námestí Matice slovenskej. V ponuke budú aj tu stánky s občerstvením, vianočným tovarom a ručne vytvorenými výrobkami. V stredu 20. decembra bude na námestí aj súťaž vo varení vianočnej kapustnice.

Vianočné trhy budú organizovať aj ďalšie mestá v regióne. V dňoch 19. až 21. decembra ožije vianočnou jarmočnou náladou Kremnica, jej historické medzibránie. Chýbať nebudú ani v Novej Bani, kde sa uskutočnia v piatok 15. decembra.