Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Mesto Bratislava chce dať podrobne preveriť stav Mosta SNP

Na archívnej snímke Most SNP. Foto: TASR Jakub Kotian

Na Moste SNP, ktorý cez Dunaj spája Petržalku s centrom hlavného mesta, prebehla minulý rok v lete rekonštrukcia vozovky za 1,5 milióna eur.

Bratislava 29. marca (TASR) – Hlavné mesto chce dať podrobne preveriť stav Mosta SNP v Bratislave. Vyhlásilo preto súťaž za zhruba 250.000 eur s DPH na podrobnú diagnostiku mosta. Vyplýva to z oznámenia tendra vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. Záujemcovia o súťaž môžu predkladať svoje ponuky do 12. apríla, otvárať sa majú 24. apríla.

Podrobná diagnostika sa bude týkať mosta nad riekou Dunaj a estakád. Magistrát v rámci preverenia žiada merania a materiálové skúšky nosných konštrukcií, geodetické zameranie mosta, návrhy opatrení a cenových nákladov na zlepšenie stavebno-technického stavu mosta a určenia naliehavosti opráv. "Podrobná diagnostika Mosta SNP – hlavného mostného objektu a estakád slúži na posúdenie jeho stavu, zistenie odchýlok od normálu a ich príčin, overenie bezpečnosti, ďalšej spôsobilosti a zvyškovej únavovej životnosti mosta," píše sa v oznámení.

Na Moste SNP, ktorý cez Dunaj spája Petržalku s centrom hlavného mesta, prebehla minulý rok v lete rekonštrukcia vozovky za 1,5 milióna eur. Najprv sa opravovali vonkajšie jazdné pruhy a následne vnútorné. Hlavné mesto v minulom roku avizovalo, že okrem komplexnej diagnostiky celého mosta, sa chce pustiť aj do opravy lávok, ktoré využívajú chodci a cyklisti.