Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Mesto Hnúšťa vydalo sociálneho sprievodcu

Na archívnej snímke časť námestia J. Francisciho v Hnúšti. Foto: TASR - Branislav Caban

Brožúra obsahuje kontakty i informácie o činnosti príslušných úradov a inštitúcií, ale i praktické rady v sociálnej oblasti či odkazy na dôležité tlačivá.

Hnúšťa 9. februára (TASR) – Samospráva Hnúšte vydala Sociálneho sprievodcu mestom Hnúšťa, brožúra má pomôcť verejnosti orientovať sa v poskytovaní sociálnych služieb, úradoch a inštitúciách pôsobiacich na území mesta. Samospráva o tom informuje na svojej oficiálnej webstránke.

"Dokument ponúka odpovede na otázky, ako riešiť ťažšie životné situácie. Obyvatelia ho môžu nájsť v tlačenej podobe na Mestskom úrade v Hnúšti, u obvodných lekárov, ale aj na internetovej stránke mesta," uviedla samospráva.

Sociálny sprievodca je rozdelený do štyroch hlavných kapitol, tie sú venované deťom a rodinám, seniorom, osobám so zdravotným postihnutím a osobám v ťažkých životných situáciách. Brožúra obsahuje kontakty i informácie o činnosti príslušných úradov a inštitúcií, ale i praktické rady v sociálnej oblasti či odkazy na dôležité tlačivá.

Sociálny sprievodca okrem iného poskytuje informácie o fungovaní opatrovateľskej služby, klubu dôchodcov, komunitného centra či denného detského stacionára. V brožúre môže verejnosť nájsť i zoznam a kontakty na všeobecných lekárov a špecialistov pôsobiacich v meste Hnúšťa.