Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Regióny

Mesto Hurbanovo vybudovalo novú multifunkčnú športovú plochu

Na snímke je multifunkčné ihrisko. Foto: TASR/Branislav Caban

Nová multifunkčná športová plocha poskytuje priestor na výučbu v oblasti športu a realizáciu športových aktivít žiakov miestnych základných škôl.

Hurbanovo 11. mája (TASR) - Mesto Hurbanovo vybudovalo novú multifunkčnú športovú plochu. Vznikla na Základnej škole s vyučovacím jazykom slovenským na Námestí Dr. M. Thege Konkolyho. Projekt bol v rámci výzvy zameranej na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry podporený z Fondu na podporu športu vo výške 71.270 eur, informovala radnica.

Hlavnou aktivitou projektu boli stavebné práce, súčasťou ktorých bola aj dodávka športového náradia pre športy bedminton, tenis, basketbal, futbal, volejbal, osvetlenie multifunkčnej plochy, mobiliár a oplotenie ihriska. Doplnkovými aktivitami boli vypracovanie podpornej a projektovej dokumentácie, nákup parkovných lavičiek s operadlom a výkon stavebného dozoru investora.

Nová multifunkčná športová plocha poskytuje priestor na výučbu v oblasti športu a realizáciu športových aktivít žiakov miestnych základných škôl. Súčasne slúži aj na organizáciu rôznych športových a kultúrnych podujatí zo strany športových organizácií a širokej verejnosti formou bezodplatného užívania vo vyhradených hodinách.