Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Mesto Partizánske z rozpočtu podporí desať komunitných projektov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Organizácie, školy či jednotlivec predložili v tomto ročníku participatívneho rozpočtu celkovo 12 návrhov projektov. Svoj hlas im mohla verejnosť odovzdať od 1. do 15. mája.

Partizánske 17. mája (TASR) - Finančnú podporu z rozpočtu mesta Partizánske dostane tento rok desať komunitných projektov. Rozhodla o tom verejnosť v SMS hlasovaní. Združenia si prerozdelia v rámci Komunitného participatívneho rozpočtu sumu 15.000 eur. Informoval o tom v piatok primátor Jozef Božik.

Organizácie, školy či jednotlivec predložili v tomto ročníku participatívneho rozpočtu celkovo 12 návrhov projektov. Svoj hlas im mohla verejnosť odovzdať od 1. do 15. mája. "Na podporu všetkých 12 návrhov projektov zaslali ľudia celkovo 1647 SMS, pričom desať projektov prekročilo požadovanú hranicu na podporu v podobe 50 SMS hlasov," uviedla radnica.

Mesto finančné prostriedky poskytne projektom, ktoré sa SMS hlasovaním umiestnili na prvom až desiatom mieste. Financie dostane Centrum Naša chalúpka na projekt Pomôžte nám vytvoriť krajšie prostredie, Základná škola (ZŠ) s materskou školou Veľká okružná na projekt Miesto víťazov, Užitoční ľudia na podujatie Baťoviansky rínok, Základná umelecká škola na grafickú dielničku a Zápasnícky klub Partizánske na skvalitnenie tréningového procesu mládeže. Samospráva podporí i všeobecnú pohybovú prípravu detí Športového klubu Harvard Partizánske, realizáciu lavičky z recyklovaného plastu od Jozefa Zvala, keramickú dielňu pre ZŠ R. Jašíka, nové zvonenie pre gymnázium, projekt Posuňme sa spolu vpred od občianskeho združenia pri Strednej odbornej škole Partizánske, Baťovskú školu mladých seniorov od Klubu absolventov Baťovej školy práce Partizánske a Múzeum v CO kryte od občianskeho združenia Vedieme.