Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

Mesto Poprad obnoví verejné osvetlenie za viac ako milión eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Rekonštrukcia kabeláže cestnej svetelnej signalizácie bude stáť ďalších vyše 170.000 eur.

Poprad 6. júla (TASR) - Mesto Poprad vo vybraných častiach obnoví a doplní verejné osvetlenie. Na Štefánikovej ulici tiež zrekonštruuje kabeláž cestnej svetelnej signalizácie. Dokopy pôjde o investíciu vo výške takmer 1,26 milióna eur s DPH. Vyplýva to zo zmlúv o dielo zverejnených v Centrálnom registri zmlúv, ktoré mesto a zhotovitelia uzavreli v uplynulých dňoch.

Obnova verejného osvetlenia v sume 994.000 eur sa týka ulíc Rožňavská a Štefánikova. "Stavebné práce začínajú mimo ochranného pásma železničného nadjazdu na Ul. Štefánikovej, pri štvorprúdovej komunikácii po veľký kruhový objazd a pokračujú okolo štvorprúdovej komunikácie až po zúženie komunikácie pri vyústení smer Spišské Bystré," vyplýva z informácií zverejnených vo vestníku verejného obstarávania, v ktorom uspela firma Yunex. Súčasťou je aj napojenie na trafostanicu na sídlisku Juh III.

Obnova verejného osvetlenia zahŕňa výmenu existujúcich káblov, stožiarov, svietidiel za moderné LED svietidlá, doplnenie nových stožiarov a svietidiel, rozšírenie rozvádzačov a znovunapojenie prídavných zariadení.

Rekonštrukcia kabeláže cestnej svetelnej signalizácie bude stáť ďalších vyše 170.000 eur.

Mesto tiež uzavrelo zmluvu o dielo s firmou O.S.V.O. comp v sume 92.200 eur. Týka sa výstavby a doplnenia verejného osvetlenia v lokalitách Rovná, Továrenská štvrť a Bottova.