Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mesto Prešov pokračuje v rekonštrukcii ďalších škôl

Prešov - ilustračné foto Foto: TASR

Celkové náklady boli v objeme 44.567,83 eura s DPH.

Prešov 8. januára (TASR) – Mesto Prešov aj v zimnom období pokračuje v rekonštrukcii jednotlivých škôl, ktoré má vo svojej pôsobnosti. V uplynulých dňoch boli vymenené okná na budove Základnej umeleckej školy na Prostějovskej ulici a v areáli Materskej školy na Mukačevskej ulici vymenili kanalizáciu.

Ako informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Novotná, stavebné práce v prvej etape rekonštrukcie, ktorými mesto ZUŠ na Prostějovskej ulici postupne vynovuje, zahŕňali výmenu 115 kusov pôvodných drevených okien za nové plastové okná s izolačným trojsklom.

"V rámci rekonštrukčných prác sa namontovali tiež horizontálne interiérové žalúzie a tri PVC steny s dverami v spojovacích chodbách objektu. Výmenu okien realizovala firma Movyrob, s.r.o., a celkové náklady boli v objeme 112.408,46 eura vrátane DPH," uviedla Novotná s tým, že na obnove budovy školy naďalej pokračujú.

Výmena kanalizácie v druhej etape v areáli MŠ na Mukačevskej ulici pozostávala podľa jej slov z demontáže pôvodných kameninových kanalizačných rúr, ktoré boli nahradené potrubím z tvrdého PVC.

"Na vývode vnútornej kanalizácie z kuchyne bol osadený aj takzvaný 'lapač tuku', ktorého funkcia je založená na tom, že tuky a oleje plávajú na povrchu hladiny, kal sa usadzuje na dne nádrže a predčistená voda odteká do kanalizácie," vysvetlila Novotná.

Ako ďalej uviedla, opravený bol aj chodník v areáli školy. "V jarných mesiacoch tohto roka sa do pôvodného stavu uvedie aj asfaltový podklad a upraví sa celý terén," doplnila Novotná.

Práce realizovala firma Mazad, s.r.o. Celkové náklady boli v objeme 44.567,83 eura s DPH.