Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Mesto Svit investuje do nového parkoviska asi 100.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Vedenie mesta rozhodlo, že počas letných prázdnin tu vybuduje 15 nových parkovacích miest.

Svit 21. marca (TASR) – Pred budovou Základnej školy na Mierovej ulici vo Svite vznikne nové parkovisko. Vedenie mesta rozhodlo, že počas letných prázdnin tu vybuduje 15 nových parkovacích miest.

„V meste začíname pociťovať nedostatok parkovacích plôch. V tejto lokalite ide o dlhodobo pretrvávajúci problém, keďže rodičia parkovali na trávniku i na prístupovej komunikácii ku škole," uviedla pre TASR vedúca Oddelenia investičných činností, územného plánovania a životného prostredia Mestského úradu vo Svite Andrea Kromková. Doplnila, že novým parkoviskom mesto prispeje aj k bezpečnosti detí. "V projekte sa počíta s vybudovaním nových chodníkov umiestnených za parkovacími státiami, ktoré bezpečne vovedú deti do školského areálu,“ doplnila.

Na novovybudovanom parkovisku vznikne 15 miest, z toho bude sedem na východnej strane a osem na západnej, vrátane jedného miesta pre imobilných užívateľov. S výstavbou parkoviska by sa podľa Kromkovej malo začať počas letných prázdnin. „Začiatok je naplánovaný na prvý júlový týždeň. V polovici augusta by malo byť parkovisko dokončené,“ informovala. Samospráva na jeho vybudovanie vyčlenila z rozpočtu mesta sumu 100.000 eur. „Suma nie je konečná. Očakávame, že sa verejným obstarávaním zníži a až po podpise zmluvy bude konečná,“ dodala pre TASR Kromková.