Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

Topoľčany pripravujú zateplenie budovy Materskej školy Tribečská I.

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Maximálna výška žiadanej dotácie predstavuje 500.000 eur.

Topoľčany 13. novembra (TASR) - Mesto Topoľčany plánuje modernizáciu Materskej školy Tribečská I. v Topoľčanoch. Na realizáciu projektu chce využiť dotáciu z Environmentálneho fondu určenú na zvyšovanie energetickej účinnosti existujúcich budov s dôrazom na ochranu ovzdušia. Podanie žiadosti o poskytnutie dotácie budú schvaľovať mestskí poslanci na novembrovom zasadnutí zastupiteľstva.

Maximálna výška žiadanej dotácie predstavuje 500.000 eur. Zabezpečenie finančných prostriedkov na spolufinancovanie realizovaného projektu zo strany žiadateľa sa vyžaduje na úrovni minimálne piatich percent celkových oprávnených nákladov. Pri výške predpokladaných nákladov na obstaranie novej exteriérovej učebne to predstavuje dofinancovanie projektu z vlastných rozpočtových zdrojov v celkovej výške 24.598 eur, informovala radnica.

Mesto chce podporu využiť na zateplenie jednopodlažnej budovy škôlky. Súčasťou projektu je zateplenie strechy nad pavilónom A. Pôvodné okná a dvere na fasáde objektu budú nahradené novými. Pripravená je aj výmena vnútornej elektroinštalácie a návrh fotovoltických panelov na streche objektu, ako aj nový bleskozvod na celom objekte. Úprava vykurovania bude spočívať v hydraulickom vyregulovaní vykurovacej sústavy. Po úprave elektroinštalácie budú vykonané úpravy vnútorných povrchov novými omietkami a maľbou.