Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Mesto Vráble pripravuje projekt na zateplenie budovy ZŠ Levická

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Projekt počíta aj so zateplením pôjdu, inštaláciou nového bleskozvodu a s ďalšími súvisiacimi prácami.

Vráble 6. novembra (TASR) - Mesto Vráble pripravuje rekonštrukciu Základnej školy (ZŠ) Levická. Projekt v celkovej hodnote takmer 440.000 eur chce radnica financovať pomocou dotácie z Environmentálneho fondu a vlastným päťpercentným spolufinancovaním.

Modernizácia školy počíta s celkovým zateplením jej budovy. Okrem obvodového plášťa sa bude rekonštruovať aj strecha. "Bude odstránená jestvujúca strešná krytina, oplechovanie, strešné žľaby a zvody, konštrukcia krovu, muriva a deliaca stena opláštená azbestom. Následne sa zrealizuje nová strecha," uvádza sa v materiáli, o ktorom majú mestskí poslanci rokovať na svojom zasadnutí 22. novembra.

Projekt počíta aj so zateplením pôjdu, inštaláciou nového bleskozvodu a s ďalšími súvisiacimi prácami. "Základným cieľom projektu je zlepšenie energetickej hospodárnosti budovy ZŠ Levická. Rekonštrukčné práce budú zamerané na predĺženie životnosti a na zlepšenie izolačnej schopnosti objektu základnej školy. Zabezpečí sa tým nielen zníženie emisií, ale dosiahne sa aj zvýšenie výhrevnosti budovy," konštatuje sa v materiáli.