Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mesto Žilina zbúra zdevastovanú bytovku na Predmestskej ulici

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Rodine s platnou nájomnou zmluvou, ktorá obývala bytovku, podľa hovorcu Žiliny zabezpečili náhradné bývanie v mestskom nájomnom byte.

Žilina 14. septembra (TASR) – Mesto Žilina deložovalo zo zdevastovanej bytovky na Predmestskej ulici squatterov - neoprávnených užívateľov nehnuteľnosti a zbúra ju pre nevyhovujúci stav. TASR o tom informoval hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

"Rodine s platnou nájomnou zmluvou, ktorá obývala bytovku, sme zabezpečili náhradné bývanie v mestskom nájomnom byte. Ostatní obyvatelia, ktorí obývali bytovku bez nájomnej zmluvy a neoprávnene, boli vysťahovaní bez nároku na náhradné bývanie,
" uviedol Čorba.

Doplnil, že neoprávneným užívaním bytov a znečisťovaním okolia bola bytovka značne poškodená. "Často sa tu schádzali neprispôsobiví občania a neraz zasahovali aj hliadky mestskej polície. Bytovka, ktorá v minulosti dlhé roky slúžila slušným občanom, je tak po obývaní squattermi odsúdená na zánik," podotkol hovorca mesta Žilina.

"Obyvateľom v okolí čoskoro asanovanej bytovky sa enormne zvýši kvalita bývania. Búranie je naplánované po schválení uzatvorenia jazdného pruhu na Predmestskej ulici. Vodiči sa budú musieť pripraviť na dopravné obmedzenia z dôvodu ich bezpečnosti. Po asanácii zdevastovanej stavby tu však neostane prázdne miesto, ale ihneď začíname prípravné práce pre výstavbu bytového domu s nájomnými bytmi. Tie budú prideľované podľa poradovníka," dodal zástupca primátora Žiliny Patrik Groma.