Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Mestská časť Nové Mesto hľadá babičku roka

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Jej cieľom je motivovať seniorky, aby sa zapájali do aktivít organizovaných samosprávou a pomôcť im tak zmysluplne naplniť život v dôchodkovom veku, či poukázať na ich výchovu mladej generácie.

Bratislava 11. mája (TASR) – Bratislavská mestská časť Nové Mesto začala od 8. mája hľadať babičku roka. Ku Dňu matiek totiž vyhlásila prvý ročník súťaže Babička mestskej časti Bratislava – Nové Mesto. Jej cieľom je motivovať seniorky, aby sa zapájali do aktivít organizovaných samosprávou a pomôcť im tak zmysluplne naplniť život v dôchodkovom veku, či poukázať na ich podiel pri výchove mladej generácie.

Podmienkou účasti je vek babičky 60 a viac rokov, aspoň jedno vnúča a trvalý pobyt v mestskej časti Nové Mesto. Do konca augusta ju môžu do súťaže prihlásiť vnúčatá, manžel, ale aj občania, ktorí ju osobne poznajú a sú presvedčení, že je vhodnou kandidátkou. Rovnako sa môže prihlásiť aj sama babička.

Prvé kolo súťaže prebehne v septembri, do druhého postúpi desať semifinalistiek. To sa uskutoční 17. októbra v Stredisku kultúry. Babičky sa budú môcť predstaviť v speve, tanci či hre na hudobnom nástroji. Rovnako, budú môcť ukázať, že sú zdatné v pečení, vyšívaní a neboja sa výpočtovej techniky. Korunku dostane vybraná babička a dve vicemiss. Na slávnostné vyhlásenie výsledkov príde aj minuloročná vicemiss súťaže EUROBABIČKA 2011.

Podujatie sa organizuje pod záštitou starostu Rudolfa Kusého a v spolupráci s Jednotou dôchodcov Slovenska, redakciou Hlasu Nového Mesta a Televíziou Nové Mesto.

Formulár prihlášky nájdu babičky na webovej stránke mestskej časti alebo u vedúcich vo všetkých kluboch dôchodcov. Ten by mali do konca augusta doručiť na adresu Miestny úrad, Junácka ulica 1, 832 90 Bratislava s označením "Súťaž Babička mestskej časti Bratislava – Nové Mesto".

TASR o podujatí informoval Ján Borčin z novomestského miestneho úradu.