Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Regióny

Mestská časť Nové Mesto hľadá riaditeľov pre štyri základné školy

ilustračné foto Foto: TASR

Riaditeľov volí rada školy, ktorá má 11 členov. Sú v nej štyria zástupcovia mestskej časti, štyria zástupcovia rodičov a traja zástupcovia školy.

Bratislava 8. októbra (TASR) – Bratislavské Nové Mesto hľadá riaditeľov naraz pre štyri základné školy, ktoré má vo svojej zriadovateľskej pôsobnosti. "Všetkým v tomto čase končí funkčné obdobie," odôvodnil hovorca mestskej časti Marek Tettinger. Samospráva preto vypísala výberové konanie.

Riaditeľov hľadá samospráva pre Základnú školu s materskou školou na Cádrovej ulici, na Odborárskej ulici, na Sibírskej ulici aj pre Základnú školu s materskou školou na ulici Za kasárňou. Prihlášku do výberového konania, vyplnený osobný dotazník, overené kópie dokladov o dosiahnutom vzdelaní, potvrdenie o celkovej pedagogickej praxi či vypracovaný návrh koncepcie rozvoja pre príslušnú školu a ďalšie dokumenty musia záujemcovia poslať do 18. októbra na adresu miestneho úradu na Junáckej ulici alebo priniesť osobne do podateľne. Uchádzačom, ktorí splnia podmienky, bude termín a miesto výberového konania oznámený písomne najmenej sedem dní pred jeho konaním.

Riaditeľov volí rada školy, ktorá má 11 členov. Sú v nej štyria zástupcovia mestskej časti, štyria zástupcovia rodičov a traja zástupcovia školy. "Pri hlasovaní o riaditeľovi školy sú do komisie nominovaní aj jeden zástupca za krajský školský úrad a jeden za štátnu školskú inšpekciu," dodal Tettinger.