Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Regióny

Mestská hromadná doprava odvezie Dolnokubínčanov na jarmok zadarmo

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Hlavným dôvodom bezplatnej MHD je podľa primátora snaha zabezpečiť, aby sa ľudia vyhli zdĺhavému hľadaniu parkovacieho miesta v centre mesta.

Dolný Kubín 22. septembra (TASR) - Obyvatelia Dolného Kubína sa môžu v týchto dňoch zadarmo odviezť mestskou hromadnou dopravou (MHD) na jarmok. Cestovný lístok za nich v piatok aj sobotu (23. 9.) na všetkých linkách MHD zaplatí mesto. Pre TASR to uviedol primátor Ján Prílepok.

Dolnokubínčania sa tak môžu na jarmok dopraviť zdarma zo sídliska alebo z mestskej časti. "Projekt je financovaný z výberu parkovného, ktoré nespravuje žiadna súkromná firma, ale mesto. Aj z toho dôvodu môže byť každý získaný cent z parkovného použitý na dopravu v meste. Napríklad aj na dofinancovanie autobusov, opravy chodníkov, parkovísk či cyklostojany," priblížil Prílepok.

Hlavným dôvodom bezplatnej MHD je podľa primátora snaha zabezpečiť, aby sa ľudia vyhli zdĺhavému hľadaniu parkovacieho miesta v centre mesta. "Zároveň nám ide o to, aby si jarmok mohli nerušene užiť," dodal.