Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Mestská polícia v B. Bystrici školila seniorov ako sa bezpečne správať

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Palkovič

Do projektu bolo zapojených 226 seniorov, z toho 73 sa zúčastnilo na preventívnych aktivitách v rámci Akadémie európskeho seniora a 153 ich bolo z piatich denných centier.

Banská Bystrica 11. januára (TASR) – Bezpečné správanie sa starších ľudí bolo cieľom série podujatí, ktoré koncom vlaňajšieho roka uskutočnila Mestská polícia (MsP) v Banskej Bystrici. Projekt Bezpečie pre seniorov v rámci Akadémie európskeho seniora realizovala s finančnou podporou Rady Vlády SR pre prevenciu kriminality.

"Do projektu bolo zapojených 226 seniorov, z toho 73 sa zúčastnilo na preventívnych aktivitách v rámci Akadémie európskeho seniora a 153 ich bolo z piatich denných centier (DC) v pôsobnosti mesta Banská Bystrica - Nádej, Rozmarín, Dúbrava, Harmónia a Lipa," konštatovala hovorkyňa banskobystrickej MsP Marianna Belancová.

"Pozitívnu spätnú väzbu sme mali od samotných účastníkov, ktorí prejavili záujem aj o ďalšie stretnutia týkajúce sa prevencie," dodala Belancová.

Podľa nej pri rozpočtovaní tohto projektu sa počítalo s väčším počtom seniorov a z toho dôvodu bolo zakúpených aj viac reflexných prvkov. Tie, ktoré nevyužili na preventívnych aktivitách pre seniorov z DC, putovali deťom a žiakom materských a základných škôl v rámci dopravnej výchovy, ktorú MsP pravidelne realizuje počas celého roka.