Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Mestská polícia v Michalovciach zaznamenala vlani pokles priestupkov

Ilustračná snímka. Foto: EASYFOTO TASR - Kristína Mayerová

V blokovom konaní riešili 1121 priestupkov v celkovej sume 25.865 eur. Polícia využíva pri udeľovaní pokút POS terminály, pričom minulý rok túto možnosť využilo 57 priestupcov.

Michalovce 26. februára (TASR) - Mestská polícia (MsP) v Michalovciach vlani zaznamenala 1246 priestupkov, čo predstavuje medziročný pokles o 50 prípadov. Najčastejšie šlo o priestupky proti bezpečnosti cestnej premávky, majetku a verejnému poriadku. Polícia o tom informovala v správe o stave verejného poriadku, činnosti Mestskej polície Michalovce a stave kriminality na území mesta Michalovce za rok 2023 na poslednom mestskom zastupiteľstve (20. 2.).

V blokovom konaní riešili 1121 priestupkov v celkovej sume 25.865 eur. MsP využíva pri udeľovaní pokút POS terminály, pričom minulý rok túto možnosť využilo 57 priestupcov. Technický prostriedok na zabránenie odjazdu motorového vozidla bol použitý v 356 prípadoch, za ktoré bola uložená bloková pokuta vo výške 9590 eur.

MsP sa zaoberala aj podnetmi od občanov vrátane nelegálneho parkovania, rušenia nočného pokoja či susedských sporov. Za hodnotené obdobie bolo MsP zaevidovaných 98 nájdených vecí. Vlani hliadky poskytli prvú pomoc zraneným osobám v 31 prípadoch.

V roku 2023 sa personálna situácia v MsP stretla s podobnými výzvami ako v predchádzajúcich rokoch. Pracovný pomer ukončili štyria zamestnanci a štyria noví boli prijatí až koncom roka. Tento stav má za následok, že MsP čelí obmedzeniam v plnohodnotnom zabezpečovaní svojich služieb a požiadaviek. Hlavnými dôvodmi odchodu zamestnancov sú platové podmienky a sociálne benefity, ktoré sú výhodnejšie v iných ozbrojených zložkách. Vedenie mesta sa touto problematikou zaoberalo a prijalo opatrenia vrátane zvýšenia platových tried, avšak ani to nezastavilo odchod, najmä mladších zamestnancov s menej ako dvoma rokmi praxe, uviedol náčelník MsP Dušan Šanta v správe.