Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Mestská polícia v Snine zaznamenala vlani pokles priestupkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V blokovom konaní riešili 530 priestupkov v celkovej sume 6045 eur, čo je v porovnaní s rokom 2022 pokles o 26 priestupkov a navýšenie sumy o 345 eur.

Snina 25. apríla (TASR) - Mestská polícia (MsP) v Snine vlani zaznamenala 1245 priestupkov, čo predstavuje medziročný pokles o 17 prípadov. Najčastejšie išlo o priestupky proti bezpečnosti cestnej premávky a verejnému poriadku. Polícia o tom informovala v správe o činnosti MsP Snina za rok 2023 na štvrtkovom mestskom zastupiteľstve.

V blokovom konaní riešili 530 priestupkov v celkovej sume 6045 eur, čo je v porovnaní s rokom 2022 pokles o 26 priestupkov a navýšenie sumy o 345 eur.

Vlani príslušníci MsP asistovali pri odchyte túlavých psov, zamedzovaní manipulácie s hrubým komunálnym odpadom a pri vyplácaní dávok v hmotnej núdzi. V rámci preventívnej činnosti vykonali 12 preventívnych prednášok a ukážok výstroje a výzbroje v materských a základných školách v meste. V hodnotenom období neboli zo strany občanov podané sťažnosti, uviedol v správe náčelník MsP Jaroslav Piteľ.

Výkon služby MsP zabezpečili v nepravidelných pracovných zmenách. V pracovných dňoch v dvojzmennej prevádzke, a to v dopoludňajšej a odpoludňajšej zmene, v sobotu a nedeľu v odpoludňajšej a nočnej zmene. Primátor Sniny Peter Vološin k správe dodal, že finančná situácia nedovoľuje zvýšiť počet príslušníkov MsP, ale výhľadovo by chceli posilniť ich rady o ďalších dvoch policajtov.