Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Mestská polícia v Bratislave posilnila pre vianočné trhy hliadky

Na snímke rozsvietený stromček na vianočných trhoch na Hlavnom námestí. Bratislava, 18. novembra 2016. Foto: TASR/Michal Svítok

Počet udalostí zaevidovaných v Starom Meste od začiatku vianočných trhov je podľa nej približne rovnaký ako po minulé roky.

Bratislava 30. novembra (TASR) – Mestská polícia v Bratislave od začiatku vianočných trhov v centre mesta intenzívnejšie dohliada na verejný poriadok a bezpečnosť v Starom Meste, kde aj posilnila počet svojich hliadok. V posledných dňoch mestskí policajti zaznamenali mierny nárast počtu udalostí v tejto mestskej časti. Od 18. do 27. novembra ich zaevidovali celkovo 896.

"Najviac priestupkov sa týkalo bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Zaznamenávame najmä nárast priestupkov z dôvodu neoprávneného vstupu do pešej zóny," priblížila pre TASR hovorkyňa Mestskej polície v Bratislave Ľubomíra Miklovičová.

Počet udalostí zaevidovaných v Starom Meste od začiatku vianočných trhov je podľa nej približne rovnaký ako po minulé roky. Od 18. do 27. novembra zaevidovala mestská polícia 19 porušení všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o čistote a poriadku. "Ide však o priestupky zistené v celom Starom Meste, najviac z nich, šesť, sme zaevidovali na Františkánskom námestí. Nejde o výrazný nárast v počte evidovaných porušení," podotkla Miklovičová.

Mestská polícia zistila v tomto období aj deväť porušení VZN Starého Mesta o ochrane verejného poriadku z dôvodu obťažovania osôb. "V porovnaní s iným obdobím ide o mierny, nie však výrazný nárast takýchto priestupkov. V dvoch prípadoch nás na obťažovanie osobami upozornil občan, ostatné porušenia VZN zistili mestskí policajti pri kontrole verejného poriadku v rámci bežného výkonu služby," priblížila hovorkyňa.

Mestskí policajti zaevidovali aj jedno porušenie VZN o podmienkach predaja výrobkov a poskytovaní služieb na trhových miestach v Starom Meste. Priestupok zistila pešia hliadka na Hviezdoslavovom námestí.

"Občania sa na nás môžu obrátiť kedykoľvek, keď potrebujú našu pomoc. V prípade, že majú informácie o priestupku, odporúčame im kontaktovať mestskú políciu na linke 159. Mestská polícia všetky podnety od občanov preveruje," uviedla Miklovičová.