Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Mestské kúpalisko opäť slúži obyvateľom Košíc

Vynovené mestské kúpalisko v Košiciach Foto: TASR/František Iván

Všetky výhody zrekonštruovaného kúpaliska si budú Košičania užívať za nezmenené vstupné. Novinkou je tiež bezplatné pripojenie na internet.

Košice 1. júla (TASR) - Viac trávnatej plochy, zrekonštruované bazény, nové zázemie aj bezplatné wi-fi ponúkne Košičanom zrekonštruované mestské kúpalisko na Rumanovej ulici. Letnú sezónu dnes po ročnej prestávke otvorili o 9.00 h.

„Je tu väčšia trávnatá plocha, bezbariérový vstup a ľudia budú môcť vojsť aj vyjsť z kúpaliska. Rodiny s deťmi budú môcť využiť detské ihrisko a malú fit zónu v mestskom parku,“ povedal pri otvorení kúpaliska primátor Košíc Richard Raši. Zdôraznil tiež, že v celom areáli je funkčné wi-fi pripojenie, funguje aj nové osvetlenie a monitorovací systém. „Spolu s krásnou Kunsthalle, ktorá stojí vedľa a s parkom je tu miesto, kde Košičania môžu tráviť voľný čas,“ doplnil Raši.
Foto: TASR/František Iván

Námestník riaditeľa pre správu majetku a investícií spoločnosti Tepelné hospodárstvo, ktorá kúpalisko spravuje, Štefan Ferencz dodal, že súčasná kapacita tejto oddychovej zóny je stavaná pre 1200 návštevníkov. „Areál je trochu menší ako bol predtým, ale tým že budeme mať náramky s čiarovým kódom a máme obojsmerné turnikety, návštevníci si môžu užiť nielen vonkajšie ihrisko, ale aj blízke jazierko, v ktorom by sa malo dať tiež okúpať,“ povedal Ferencz. Podčiarkol, že na kúpalisku sú nové sociálne zariadenia a sprchy, tiež miestnosť pre imobilných návštevníkov. Na kúpalisku je dostatočný počet bufetov. Voda v bazénoch je ohrievaná.

Rekonštrukciou prešla aj technológia úpravne bazénovej vody so systémom automatizovaného riadenia, sociálne zariadenia aj sprchy. Bazény dostali nový hydroizolačný náter a zrekonštruované boli tiež chodníky a brodítka.

Všetky výhody zrekonštruovaného kúpaliska si budú Košičania užívať za nezmenené vstupné.

Vynovené mestské kúpalisko v Košiciach
Foto: TASR/František Iván