Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mestské kúpalisko v Trebišove navštívi denne aj 1000 ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Okrem dvoch bazénov pre dospelých a jedného vyhraneného pre deti sa v areáli nachádza aj priestor, kde nájdu najmenší návštevníci hojdačky, šmýkačky a konštrukcie na preliezanie.

Trebišov 14. augusta (TASR) - Tohtoročná sezóna na mestskom kúpalisku v Trebišove prebieha v plnom prúde, horúčavy lákajú tráviť čas pri vode. Kúpalisko navštívi denne 900 až 1000 ľudí.

"Trebišovčania oceňujú možnosť schladenia sa v týchto tropických horúčavách kúpaním či plávaním v mestských bazénoch. Počas prázdninových dní merajú cestu na letné kúpalisko do Trebišova aj ľudia z okolitých okresov. Čoho dôkazom je i to, že tu nachádzajú priestor na príjemný oddych a zregenerovanie svojich síl," uviedla pre TASR Martina Kužmová, referentka Trebišova pre komunikáciu, propagáciu a styk s médiami.

Technické služby mesta chystali areál kúpaliska ešte pred začatím letnej sezóny. Kužmová pripomenula, že príprava spočívala najmä v činnostiach spojených s prevádzkou. "Vymaľovali sa betónové plochy, zreparované boli niektoré časti bazénov a samozrejme, komplexne sa čistili všetky bazény. Zrealizovala sa kosba trávy v areáli a napokon aj samotné napustenie umelých nádrži vodou." Návštevníci kúpaliska sa môžu osviežiť zmrzlinou alebo si vybrať jedlá v bufetoch s občerstvením. Ľudia využívajú v areáli i plochu určenú na športové aktivity. K dispozícii sú tiež ležadlá, ktoré si môžu zapožičať.

Okrem dvoch bazénov pre dospelých a jedného vyhraneného pre deti sa v areáli nachádza aj priestor, kde nájdu najmenší návštevníci hojdačky, šmýkačky a konštrukcie na preliezanie. Letné kúpalisko je v prevádzke každý deň. Sezónu plánuje mesto ukončiť 30. augusta.