Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mestskí poslanci Trebišova chcú dokončiť rekonštrukciu plavárne

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dano Veselský

Mesto plánuje dokončiť drevené obklady na krytej plavárni zo severnej a západnej strany, fasády z južnej a východnej strany, kompletnú rekonštrukciu bazénovej haly, šatne a hygienických zariadení.

Trebišov 6. augusta (TASR) – Poslanci trebišovského mestského zastupiteľstva (MsZ) na svojom augustovom zasadnutí deklarovali zámer dokončenia rekonštrukcie plavárne. Chcú naň použiť vládnu dotáciu, finančné prostriedky z Akčného plánu rozvoja okresu Trebišov a z rozpočtu mesta Trebišov, vyčleňovaných odo dňa prijatia uznesenia za účelom dokončenia obnovy mestskej plavárne. Deklarovanie zámeru bolo podmienkou na čerpanie druhej vládnej dotácie na opravu chátrajúcej krytej plavárne v Trebišove, tentoraz vo výške 500.000 eur. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa mesta Trebišov Martina Mištaničová s tým, že z prostriedkov mesta je na dokončenie rekonštrukcie ešte potrebné vyčleniť sumu 800.000 eur, ktorá je nevyhnutná na sprevádzkovanie mestskej plavárne.

„Z uvedených zdrojov mesto plánuje dokončiť drevené obklady na objekte krytej plavárne zo severnej a západnej strany, realizáciu fasády z južnej a východnej strany, kompletnú rekonštrukciu bazénovej haly, rekonštrukciu šatne a hygienických zariadení. Obnovou prejde aj druhé poschodie plavárne, kde bude zriadená sauna, ochladzovací bazén a relaxačná miestnosť," uviedla Mištaničová. Ako spresnila, v priestore strojovne bude zapojený nový kotol a v zrekonštruovaných častiach plavárne mesto nainštaluje zdravotechniku, ústredné vykurovanie, vzduchotechniku a elektroinštalácie.

Celkové rozpočtové náklady na stavbu sú viac ako 2,17 milióna eur s DPH. „Rekonštrukcia za necelých 2,2 milióna eur, už so zahrnutými nákladmi, resp. realizovanými prácami, ktoré boli, hovorí o funkčnosti plavárne na plavecký účel pre deti a dospelých. To, čo je na bilborde, hovorí o tom, aká je možnosť využitia plavárne ďalej. A toto už je záležitosť ďalšieho investovania," povedal na zasadnutí MsZ primátor Marek Čižmár.

Ako Mištaničová ďalej uviedla, na doteraz realizované rekonštrukčné práce na objekte mestskej plavárne mesto použilo účelovo viazanú prvú vládnu dotáciu, preinvestovaných bolo zatiaľ spolu 389.615,54 eur.

Vláda na svojom výjazdovom rokovaní dňa 4. novembra 2015 schválila na obnovu plavárne dotáciu vo výške 432.000 eur. Na svojom ďalšom výjazdovom rokovaní v Trebišove 4. mája 2018 rozhodla, že poskytne ešte 500.000 eur, ak mesto vyčlení ďalšie zdroje, aby bola samotná plaváreň dokončená.

Druhá etapa rekonštrukcie plavárne by mala byť ukončená v roku 2020.