Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Policajt z Hurbanova bol podľa starostky rozvážny chlap,už je vo väzbe

Foto: TASR/Milan Drozd

Milana J. vzali do väzby z obáv, že by ušiel pred hroziacim vysokým trestnom a že by mohol pokračovať v trestnej činnosť.

Hurbanovo 19. júna (TASR) - Po tragickej udalosti, ktorá sa stala v sobotu (16.6.) v Hurbanove, keď mestskí policajt zastrelil troch ľudí a dvoch zranil, vládne dnes v meste pokoj. TASR to povedala primátorka mesta Margita Zemková.

"Do pohrebu, ktorého termín je zatiaľ neznámy, dúfam, nedôjde k žiadnym mimoriadnym udalostiam. Naši mestskí policajti sú v inom režime, ako boli doposiaľ, nastupujú do práce, ale nevykonávajú službu. Štátna polícia je posilnená, počet príslušníkov sa zvýšil," povedala Zemková s tým, že o tragédii sa hovorí v každej domácnosti, ale dôvody a príčiny udalosti nikto zatiaľ nepozná.

Podľa primátorky policajt v meste vykonával svoju prácu 20 rokov na profesionálnej úrovni, dochvíľne a presne.

"Mal rešpekt v Hurbanove aj vzhľadom na svoju výšku a správanie, ale o jeho súkromnom živote sa neviem vyjadriť. Poznala som ho osobne, aj jeho rodinu, v takomto malom meste sa všetci navzájom poznáme, aj napriek tomu, že pochádzal zo susednej obce Svätý Peter. Bol to rozvážny chlap," zdôraznila.

Dvaja zranení, syn a manželka zavraždeného, sú naďalej hospitalizovaní v komárňanskej nemocnici.

"Žena so zranenou nohou je mimo nebezpečenstva, ale syn s prestrelenými pľúcami je naďalej v kritickom stave," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa spoločnosti holding Agel, ktorá nemocnicu prevádzkuje, Marta Csergeová.


Strelec je už vo väzbe

Milana J., ktorý v sobotu v Hurbanove zavraždil troch ľudí, vzal dnes sudca Špecializovaného trestného súdu na pracovisku v Banskej Bystrici do väzby. Rozhodnutie je právoplatné, pretože Milan J. voči nemu nepodal sťažnosť. TASR to potvrdili na Špecializovanom trestnom súde.

Milana J. vzali do väzby z obáv, že by ušiel pred hroziacim vysokým trestnom a že by mohol pokračovať v trestnej činnosť. Súd vzatím do väzby obvineného z úkladnej vraždy vyhovel žiadosti prokurátora.