Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Mestský úrad v Hriňovej je pre verejnosť zatvorený do odvolania

Ilustračné foto. Foto: TASR - Róbert Fritz

Úradníkov možno kontaktovať priamo na ich telefónnych číslach a mailových adresách uvedených na stránke mesta alebo na budove.

Hriňová 17. decembra (TASR) – Mestský úrad v Hriňovej v Detvianskom okrese je od štvrtka pre verejnosť zatvorený do odvolania. Samospráva o tom informuje na svojej oficiálnej webstránke s tým, že tak rozhodla na základe mimoriadnej situácie pre šírenie sa ochorenia COVID-19.

Mesto bude poskytovať svoje služby obyvateľom výhradne prostredníctvom telefonických a mailových kontaktov. „Vstup na mestský úrad je pre verejnosť uzatvorený. Rovnako sú zatvorené aj mestské kultúrne stredisko, mestská knižnica a turistické informačné centrum,“ uvádza úrad.

Úradníkov možno kontaktovať priamo na ich telefónnych číslach a mailových adresách uvedených na stránke mesta alebo na vstupných dverách do budovy úradu. Nainštalovali tam tiež poštovú schránku na doručovanie písomností.

V súvislosti s úhradou miestnych daní a poplatkov majú Hriňovčania využívať výlučne elektronické platby. „Pre úhrady za využitie domu smútku nie je potrebné navštevovať mestský úrad, poverený zamestnanec bude ľudí telefonicky alebo písomne kontaktovať,“ zhrnulo mesto s tým, že pri neodkladných životných situáciách, ako sú napríklad vybavenie písomností o úmrtí alebo overenie podpisov, môžu kontaktovať hriňovského prednostu Mariána Ďuricu.

Vedenie úradu tiež obyvateľom pripomína, aby obmedzili hromadné stretávanie sa a osobný kontakt v situáciách, ktoré nie sú bezprostredne nevyhnutné na zabezpečenie potrieb rodiny alebo povolania.