Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Mestský úrad v Levoči zrekonštruujú, pôjde najmä o fasádu budovy

Na ilustračnej snímke pohľad na historické renesančné jadro Levoče. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Okrem fasády sa bude obnovovať aj interiér úradu.

Levoča 16. januára (TASR) – Budova Mestského úradu v Levoči prejde po rokoch rozsiahlou rekonštrukciou. Úpravy sa dotknú najmä vonkajšej fasády historickej budovy.

Priestory mestského úradu si podľa primátora Levoče Milana Majerského zaslúžia rozsiahlejšiu rekonštrukciu. "Minulý rok sme vymenili okná a dvere, došlo k určitému zatepleniu a teraz sa potrebujeme pustiť do fasády a časti interiéru," uviedol primátor mesta. Finančné prostriedky získalo vedenie mesta od Ministerstva financií SR z programu na obnovu historických kultúrnych pamiatok. "Výška príspevku dosahuje sumu 340.00 eur," spresnil Majerský.

Okrem fasády sa bude obnovovať aj interiér úradu. "V budove sú narušené niektoré stupačky a vodovodné potrubia, rovnako sú aj určité priesaky do vonkajšieho opláštenia, preto potrebujeme zrekonštruovať túto časť," konkretizoval niektoré z problémov. Renováciou by mala prejsť aj fasáda budovy, najmä omietka, ktorá vypadáva. Podľa Majerského sa vynovia aj toalety. "Mestský úrad prešiel väčšou rekonštrukciou pri mojom nástupe. Vtedy sa okrem výmeny okien a dverí zateplilo aj podkrovie," doplnil levočský primátor. Rekonštrukcia by mala trvať do konca leta.