Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Mestský úrad v Starej Turej sa presťahoval do nových priestorov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Radnica sa presťahovala do moderných administratívnych priestorov s klientskym centrom. V zrekonštruovanej budove je 34 kancelárskych priestorov a ekologicky poňatá zelená strecha.

Stará Turá 27. júna (TASR) - Mestský úrad v Starej Turej má od pondelka (26. 6.) nové sídlo. Radnica z vlastných zdrojov zrekonštruovala budovu bývalej strednej školy za 1,8 milióna eur. Informoval o tom Miroslav Krč z kancelárie primátora mesta.

Radnica sa presťahovala do moderných administratívnych priestorov s klientskym centrom. V zrekonštruovanej budove je 34 kancelárskych priestorov a ekologicky poňatá zelená strecha. Budova od začiatku 90. rokov minulého storočia prestala slúžiť ako škola a chátrala. Súčasťou bývalej strednej priemyselnej školy elektrotechnickej bol aj internát. Radnica ho zrekonštruovala, vznikli v ňom nájomné byty.

Podľa primátora Starej Turej Leopolda Barszcza projekt rekonštrukcie školy na moderné priestory mestského úradu pripravovali niekoľko rokov.

"Nové priestory mestského úradu nás posúvajú do iných sfér pracovného prostredia pre zamestnancov. V nových kanceláriách dominuje svieži a moderný štýl, ktorý zabezpečuje príjemné pracovné prostredie pre každého úradníka," spresnil primátor.

Ako dodal, pôvodná budova mestského úradu nezostane nevyužitá. Po rekonštrukcii sa z nej v budúcnosti stane zariadenie pre seniorov. V súčasnosti takýmto zariadením mesto nedisponuje a cielenou prestavbou pôvodnej budovy úradu, dostanú priestory nový, funkčný a krajší vzhľad.