Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Meteorológovia privítali návštevníkov vo svojich regiónoch

Z Dňa otvorených dverí v regionálnom pracovisku Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) v Košiciach 24. marca 2023 pri príležitosti Svetového meteorologického dňa a Svetového dňa vody. Na snímke budova SHMÚ v Košiciach. Foto: TASR - František Iván

Deň otvorených dverí bude pri príležitosti Svetového meteorologického dňa a Svetového dňa vody pokračovať aj v sobotu (25. 3.), a to na ďalších pracoviskách ústavu.

Bratislava 24. marca (TASR) - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) otvoril v piatok pre verejnosť svoje regionálne pracoviská v Banskej Bystrici, Košiciach a Žiline a Aerologické a radiačné centrum v Gánovciach pri Poprade. Deň otvorených dverí bude pri príležitosti Svetového meteorologického dňa a Svetového dňa vody pokračovať aj v sobotu (25. 3.), a to na ďalších pracoviskách ústavu.

"Brány SHMÚ sme otvorili o 9.00 h, odvtedy k nám prichádzajú priaznivci meteorológie a hydrológie," priblížila pre TASR vedúca odboru meteorologickej služby SHMÚ v Košiciach Helena Hlavatá.

Najväčšiu skupinu tvoria podľa nej školy. "Mali sme tu materskú škôlku, základnú školu - piaty a siedmy ročník, ale aj stredné školy či univerzitu tretieho veku," spresnila Hlavatá.

Verejnosť má podľa nej o ich prácu stále záujem. "No v porovnaní s ročníkmi pred pandémiou je nižší," doplnila.