Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

MHD v Spišskej Novej Vsi doplnili o dva nové autobusy

Erb mesta Spišská Nová Ves Foto: Heraldický register

Nové autobusy majú dĺžku 12 metrov, niekoľko kusov už jazdí po Spišskej Novej Vsi a v Smižanoch.

Spišská Nová Ves 22. októbra (TASR) - Do vozového parku Mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Spišskej Novej Vsi pribudli ďalšie dva nové autobusy. Do prevádzky ich uviedli dnes ráno.

"V priebehu šiestich rokov bolo vymenených spolu 15 autobusov, čo predstavuje takmer 80 percent vozového parku a všetko sú to nízkopodlažné vozidlá. Pevne verím, že v nasledujúcich dvoch rokoch sa nám podarí obnoviť celý vozový park," informoval v tejto súvislosti predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Eurobus, a. s., Ľubomír Gerši.

Nové autobusy majú dĺžku 12 metrov, niekoľko kusov už jazdí po Spišskej Novej Vsi a v Smižanoch. V priebehu posledných rokov sa vozový park MHD v Spišskej Novej Vsi výrazne omladil, čo podľa Geršiho výraznou mierou prispelo k zvýšeniu kvality, bezpečnosti, spoľahlivosti a ekológie dopravného procesu.

Priemerný vek vozového parku MHD v meste je v súčasnosti osem rokov. Ak by nedošlo k jeho radikálnej obnove, bolo by to až 24 rokov. Náklady na kúpu jedného autobusu boli vo výške 204.000 eur bez DPH a tieto prostriedky šli z rozpočtu spoločnosti Eurobus, ktorá má s mestom Spišská Nová Ves zmluvu o prevádzke MHD.