Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Michalovčan mal doma konope, vystačilo by na výrobu 800 dávok drogy

Foto: TASR

Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Michalovce 7. novembra (TASR) - Michalovský policajný vyšetrovateľ obvinil 33-ročného muža zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Muži zákona zaistili u neho konope, z ktorého by bolo možné vyrobiť takmer 800 jednorazových dávok drogy.

Michalovčan mal prechovávať drogu na viacerých miestach. Policajti našli uňho v týchto dňoch vysušené vrcholky rastliny konope vážiace 5,51 gramu v areáli výrobných priestorov na Továrenskej ulici v Michalovciach. "Z tohto množstva by bolo možné vyrobiť do 64 jednorazových dávok drogy," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

Ako dodal, na tom istom mieste našli policajti aj sklenenú fajku s jednou dávkou spomínanej drogy. "Obvinený zároveň v byte, v mieste svojho trvalého bydliska, od presne nezisteného dňa v mesiaci júl 2012 do 7. septembra 2012, neoprávnene prechovával v plastovej dóze vrecko s obsahom vysušených vrcholkov konope vážiacich 76,36 g, s 11,8-percentným obsahom THC," doplnil Szabó s tým, že z tohto množstva možno vyrobiť 300 až 764 jednorazových dávok drogy.

Obvinenému Michalovčanovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.