Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V Michalovciach bojujú s horúčavami. Vzduch zvlhčujú kropiacim autom

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

To prechádza pešou zónou ráno okolo 7.00 h, kedy sa zároveň polieva zeleň a kvety v centre mesta, a potom v popoludňajších hodinách až do 20.00 h.

Michalovce 31. júla (TASR) – Michalovce reagujú na aktuálne horúce počasie znižovaním teploty ovzdušia a zvlhčovaním vzduchu postrekom v centre mesta. Ako TASR informovala hovorkyňa radnice Iveta Palečková, Michalovčania majú v týchto horúcich dňoch k dispozícii pitné fontány na viacerých miestach v centrálnej mestskej zóne.

"Technické služby zabezpečujú zvlhčovanie vzduchu kropiacim autom. To prechádza pešou zónou ráno okolo 7.00 h, kedy sa zároveň polieva zeleň a kvety v centre mesta, a potom v popoludňajších hodinách až do 20.00 h," priblížila. Kropiace auto využíva podľa jej ďalších slov úžitkovú studenú vodu.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal dnes do 19.00 h pre okresy dolného Zemplína – Trebišov, Michalovce a Sobrance – výstrahu 1. stupňa pred vysokými teplotami. Tá predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov.

Ojedinele môže maximálna teplota vzduchu dosiahnuť 33 stupňov Celzia. "Uvedená teplota vzduchu nie je v danom ročnom období a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká," informuje SHMÚ na svojej webovej stránke. Podobné horúčavy by mali byť v tejto oblasti aj v najbližších dňoch.