Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Michalovce investujú do opravy teplovodov takmer 250.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR

Podľa michalovskej radnice potrubia musia byť uložené a odtlakované do konca augusta tak, aby boli plne funkčné, terénne úpravy do konca septembra,

Michalovce 17. augusta (TASR) – Michalovská samospráva investuje v letnom období do opráv teplovodov takmer 250.000 eur. Realizuje ich v troch trasách na sídliskách Východ a Juh. Vlani vyčlenilo mesto pre tepelné hospodárstvo viac ako 307.000 eur.

Stavebné práce realizujú tri firmy, ktoré boli vybrané na základe najnižšej ceny v rámci verejného obstarávania. "Opravy na sídlisku Východ realizuje firma Slovakstav, spol. s r.o., Michalovce s nákladom 42.909 eur, trasu Juh 1 spoločnosť Energobyt, s.r.o., Humenné v objeme 33.230 eur a najdlhšiu časť Juh 2 realizuje Firma Piatko, s.r.o., Závadka v celkovej sume 171.909 eur," informovala TASR hovorkyňa radnice Iveta Palečková. Rekonštrukčné práce sa začali realizovať v júli. "Potrubia musia byť uložené a odtlakované do konca augusta tak, aby boli plne funkčné, terénne úpravy do konca septembra," poznamenala.

Stavebne najnáročnejšia bola podľa slov hovorkyne druhá etapa sídliska Juh. "Je tu veľké množstvo prepichov a podvrtávok pod komunikáciami. Časť trasy vedie aj pod chodníkom. Keďže bol už v zlom stave, volili sme ju tak, aby sa po ukončení rekonštrukcie teplovodov opravil aj chodník," uviedla Palečková s tým, že iná možnosť nebola, nakoľko zelenou plochou pred blokmi vedie množstvo slaboprúdových rozvodov, ktorých preloženie by bolo finančne náročné.

Dodávateľom tepla v Michalovciach je spoločnosť Domspráv. Energetické zariadenia mesta má v prenájme od roku 1996. Nájomný vzťah mal byť s firmou ukončený ešte vlani v decembri. Michalovská samospráva však spoločnosti predĺžila zmluvu o prenájme do konca tohto roka z dôvodu neukončeného procesu verejného obstarávania na uzatvorenie novej zmluvy.