Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Michalovce majú schválený rozpočet na budúci rok

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Najvyššia investícia takmer 12 miliónov eur poputuje do školstva. V oblasti sociálnych služieb vyčlenilo mesto približne 1,75 milióna eur pre Michalovský domov seniorov.

Michalovce 8. decembra (TASR) – Michalovskí poslanci dnes na svojom zasadnutí odsúhlasili rozpočet mesta na rok 2017 vo výške približne 30,5 milióna eur. Samospráva podľa slov primátora Michaloviec Viliama Zahorčáka pri každej tvorbe rozpočtu zohľadňuje predovšetkým potreby mesta vo vzťahu k bežným záležitostiam tak, aby bol zabezpečený chod sociálnych služieb, vzdelávania, verejného osvetlenia, ale aj zberu a likvidácie tuhého komunálneho odpadu.

Najvyššia investícia takmer 12 miliónov eur poputuje do školstva. V oblasti sociálnych služieb vyčlenilo mesto približne 1,75 milióna eur pre Michalovský domov seniorov. Samospráva by podľa slov primátora aj v budúcom roku chcela pokračovať v rekonštrukcii sídliskových plôch. "Konkrétne by sme chceli dokončiť sídlisko Juh, a pokiaľ by sa nám to podarilo, začať aj rekonštrukciu sídliska Západ," dodal. Financie by mali putovať aj do rekonštrukcie ciest, chodníkov, v ojedinelých prípadoch aj parkovacích plôch v častiach individuálnej bytovej výstavby. Na tieto aktivity vyčlenilo mesto približne 1,74 milióna eur.

Pomerne veľkou investičnou aktivitou by mala byť ďalšia fáza rekonštrukcie tepelných rozvodov vo výške približne 350.000 eur. Prioritou je tiež dokončenie zimného štadióna. "Tu zatiaľ máme prisľúbenú sumu vo výške jeden milión eur," uviedol Zahorčák s tým, že v priebehu budúceho roka by ho chceli uviesť do prevádzky nielen pre hokejové kluby, ale aj pre verejnosť.

Investovať by sa malo aj do rekonštrukcie futbalového štadióna. V tomto prípade by bol prijímateľom dotácie z ministerstva školstva mestský futbalový klub. "Je potrebné dokončiť niektoré prvky, ktoré zatiaľ nie sú v takom stave, aby zodpovedali požiadavkám najvyššej republikovej súťaže. Konkrétne ide o zateplenie hracej plochy, vybudovanie systému turniketov a nový kamerový systém, ktorý by bol na futbalovom štadióne," vysvetlil Zahorčák s tým, že by tu mohla vzniknúť aj ďalšia krytá tribúna so zázemím. Podľa jeho slov predpokladajú, že spomínaná dotácia by nemusela postačovať, preto sa bude mesto musieť zamýšľať nad dofinancovaním z vlastných zdrojov.