Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Most v Michalovciach chcú rekonštruovať na jar

FOTO TASR - Tomáš Doboš

Cez most sa nedá prechádzať, odkedy sa z neho v decembri uvoľnila časť železobetónovej konštrukcie.

Michalovce 5. marca (TASR) - Rekonštrukciu mosta pre chodcov a cyklistov, ktorý stojí nad riekou Laborec v Michalovciach, plánuje odštartovať miestna samospráva v jarných mesiacoch tohto roka. Prechod cez spomínané premostenie je v súčasnosti pre jeho havarijný stav zakázaný.

Most nad Laborcom dala uzatvoriť radnica vlani v decembri po tom, ako sa z neho uvoľnila časť železobetónovej konštrukcie. Na ceste, ktorá ním prechádzala sa objavila približne meter široká diera.

Spomínané premostenie využívali v uplynulých rokoch cyklisti a chodci, keď sa chceli dostať napríklad na sídlisko SNP ku mestskej športovej hale či zimnému štadiónu, alebo v opačnom smere ak potrebovali navštíviť mesto či neďaleké obchodné centrum. Momentálne sú odkázaní na stovky metrov dlhú obchádzku, ktorá vedie po frekventovaných cestách.

"Športová verejnosť sa zaujíma čo bude s mostom ďalej," pýtal sa vedenia michalovskej radnice počas posledného zasadnutia mestského zastupiteľstva v Michalovciach poslanec Stanislav Gaľa.

"Momentálne čakáme na statický posudok, aby sme vedeli, čo všetko je potrebné urobiť. Či stačí jednoduchá oprava, čo by bol ten lepší prípad, alebo je nutné ísť do väčších, technicky a ekonomicky náročnejších zásahov," uviedol v tejto súvislosti michalovský primátor Viliam Záhorčák.

Realizácii samotnej rekonštrukcie spomínaného premostenia bude v prípade jej zvýšených finančných nárokov predchádzať podľa primátorových slov úprava tohtoročného rozpočtu mesta. "Veľmi by sme chceli aby táto lávka čo najskôr slúžila svojmu účelu. Je potrebné vyčkať aj na vhodné klimatické podmienky, aj z tohto dôvodu sa doteraz na moste nerobilo," zdôvodnil primátor.