Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Mikulášsky beh v Prešove si skúsilo vyše 200 účastníkov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Už na začiatku podujatia bolo jasné, že vlaňajší počet 120 účastníkov behu prekonajú.

Prešov 4. decembra (TASR) – Mikulášsky beh známy v zahraničí ako Santa Run má aj prešovskú podobu. Nedeľným Prešovom sa dnes v mikulášskej čiapke či inom preoblečení za Mikuláša zapojilo do večerného nesúťažného zážitkového behu viac ako 200 bežcov. Na trať sa vydali aj rodičia s deťmi. Podujatie pripravila nezisková organizácia Active life, ktorá zastrešuje komunitu bežcov v Košiciach, no snaží sa spájať aktivity podporujúce zdravý životný štýl aj v iných mestách.

Jej zástupca Erik Horváth pre TASR uviedol, že už na začiatku mali zaregistrovaných vyše 220 účastníkov a počas večera k nim pribúdali ďalší. Už na začiatku podujatia bolo jasné, že vlaňajší počet 120 účastníkov behu prekonajú.

"Ide o podujatie, ktoré je síce druhým ročníkom, ale tohto roku robíme Mikulášsky beh, minulého roku sme robili Čertovský. Takže ide o tradíciu Mikulášskeho behu tu v Prešove. Čo sa týka trate, je to zhruba nejakých šesť kilometrov. Organizátorom je komunita Active life, my sme bežci, ktorí vznikli v Košiciach, ale spájame mestá,“ uviedol Horváth.

Mikulášsky beh štartoval pri Južnom parku v centre mesta. Trať viedla cez ulice Hlavná, Svätoplukova, Kmeťovo stromoradie, Metodova a späť na Hlavnú. Pre rodiny s deťmi a menej vytrvalých bežcov bola pripravená kratšia alternatíva, zhruba tri kilometre uličkami mesta. Účastníkov na trati čakali prekvapenia v podobe svetelných efektov. Šťastlivci mohli získať aj ceny v tombole. O zábavu sa postarala funky kapela Homosapiens z Martina.

Počas Mikulášskeho behu bola z centra mesta vylúčená všetka cestná doprava, linky MHD boli presmerované na vedľajšie ulice.