Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

MIMORIADNA SPRÁVA: Kvôli bombe evakuovali dedinu na východe Slovenska

V súvislosti s nálezom bomby z 2. svetovej vojny na dvore jedného z rodinných domov v obci Bidovce v okrese Košice - okolie evakuovali časť obyvateľov. Na snímke policajná zábrana v obci Bidovce 7.septembra 2017. Foto: TASR/Roman Hanc

V obci evakuovali približne 40 priľahlých rodinných domov.

Bratislava 7. september (TASR) - V súvislosti s nálezom bomby z 2. svetovej vojny na dvore jedného z rodinných domov v obci Bidovce v okrese Košice - okolie evakuovali časť obyvateľov.

"Polícia prijala potrebné bezpečnostné opatrenia za účelom ochrany života, zdravia a majetku. Evakuovala približne 40 priľahlých rodinných domov. Sú tam záchranné zložky a hasiči," uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Podľa jej slov by malo ísť o muníciu väčších rozmerov.

"Boli vyhlásené mimoriadne opatrenia o udalosti, ktoré sa udiali v našej obci. Na základe toho boli evakuovaní občania z jednej a druhej strany ulice až po križovatku. Systematicky bolo vyhlasované v rozhlase a boli skontrolované všetky objekty, že sa v nich nenachádzajú občania. Keď to niekto nerešpektoval, tak je to na vlastné triko, ako sa hovorí," povedal starosta obce Viliam Bačo.

Pre ľudí pripravili v kultúrnom dome občerstvenie. Podľa jeho slov však väčšina išla k svojim príbuzným.





Nájdená bomba
Foto: Facebook/Policia


Na snímke rodinný dom, kde našli bombu z II. svetovej vojny
Foto: Teraz.sk/Polícia