Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V meste Modrý Kameň pribudnú ďalšie bezpečnostné kamery

Kamerový systém začalo mesto Modrý Kameň budovať spoločne s obnovou námestia. Foto: TASR/Jozef Poliak

Už niekoľko týždňov po spustení kamier zaznamenali v meste zníženie drobnej kriminality, informoval primátor Modrého Kameňa Aladár Bariak.

Modrý Kameň 3. októbra (TASR) - Dohromady 11 kamier bude už onedlho dohliadať na bezpečnosť obyvateľov v najmenšom slovenskom meste, v Modrom Kameni. Aktuálne dodávateľská spoločnosť nainštalovala na uliciach tri kamery, na ktoré samospráva získala 2500 eur z ministerstva vnútra SR za svoj projekt Mesto, v ktorom sa cítim bezpečne.

Kamerový systém začalo mestečko s 1550 obyvateľmi budovať vlani na jar, spoločne s obnovou námestia. Vtedy tam nainštalovali prvé dve kamery.

V decembri 2011 pribudlo ďalších šesť kamier. Mesto na ne získalo príspevok 9000 eur z ministerstva vnútra SR a 2250 eur tvorilo spolufinancovanie.

Ako začiatkom tohto roku povedal TASR primátor M. Kameňa Aladár Bariak, už niekoľko týždňov po spustení kamier zaznamenali v meste zníženie drobnej kriminality. Išlo najmä o výtržníctvo a poškodzovanie verejného majetku.

Kamery sú teraz na oboch modrokamenských námestiach, pri základnej škole, zdravotnom stredisku a na Jarmočnej ulici. Samospráva však chce monitorovací systém ešte rozšíriť aj na niektoré okrajové a rizikové časti mesta, napríklad na ulicu Poľnú, Cintorínsku a do okolia hradu.