Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Mladého Banskoštiavničana obvineného z vraždy vzali do väzby

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Iba 15-ročného mladíka z Banskej Štiavnice obvinila polícia zo zločinu zabitia. Podľa medializovaných informácií mal na smrť dobiť 49-ročného muža.

Žiar nad Hronom 20. novembra (TASR) - Mladého Banskoštiavničana obvineného zo zločinu zabitia vzali do väzby. "Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu v Žiari nad Hronom rozhodol o vzatí do väzby Vladimíra K., obvineného zo zločinu zabitia, z dôvodu tzv. preventívnej väzby, teda z dôvodnej obavy, že bude pokračovať v trestnej činnosti," informovala hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Spurná.

Ako ďalej uviedla, sudca pre prípravné konanie písomný sľub obvineného, ako aj návrh na uloženie probačného a mediačného dohľadu neprijal, a to vzhľadom na osobu páchateľa a povahu prejednávaného prípadu. Obvinený sťažnosť nepodal, rozhodnutie je tak právoplatné.

Iba 15-ročného mladíka z Banskej Štiavnice obvinila polícia zo zločinu zabitia. Podľa medializovaných informácií mal na smrť dobiť 49-ročného muža. Za tento zločin hrozí podľa banskobystrickej krajskej policajnej hovorkyne Márii Faltániovej trest odňatia slobody na tri až osem rokov, keďže obvinený je mladistvý, trest sa znižuje na polovicu.