Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Mladíka a 45-ročnú ženu z Topoľovky obvinili z drogovej činnosti

Ilustračné foto Foto: TASR/PZ

Obvinenie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov, alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Topoľovka 29. januára (TASR) - Obvinenie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov, alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi, a to formou spolupáchateľstva, vzniesol policajný vyšetrovateľ 20-ročnému mužovi a 45-ročnej žene z obce Topoľovka v Humenskom okrese.

Obvinení si mali podľa vyjadrení polície najmenej od novembra minulého roku zadovažovať drogy, a to marihuanu, ktorú následne v rôznych množstvách v mieste svojho trvalého pobytu údajne prechovávali, vážili, balili do igelitových vreciek, ako aj iným spôsobom pripravovali na distribúciu.

"Takto pripravenú marihuanu predávali konečným spotrebiteľom, a to až do 27. januára 2015, kedy boli počas domovej prehliadky nájdené a zaistené veci súvisiace s touto trestnou činnosťou. Išlo o zelenú sušinu, semiačka neznámej rastliny, digitálnu váhu, finančné prostriedky pochádzajúce z predaja marihuany, drvičku, ako aj ďalšie veci," uviedla k prípadu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

Dodala, že podľa predbežného výsledku kriminalisticko-expertízneho skúmania išlo o vysušené vrcholky rastliny konope v celkovej hmotnosti najmenej 75 gramov, pričom by z tohto množstva bolo možné vyrobiť od 308 do 750 obvykle jednorazovým dávok drogy.

Dvojicu po zadržaní a vykonaní príslušných procesných úkonov umiestnili do cely policajného zaistenia. "Vyšetrovateľ na oboch spracoval podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby," uzavrela Migaľová.