Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mladíkovi z Liptovského Mikuláša hrozí za krádež plecniaka väzenie

V odcudzenom plecniaku bola peňaženka s osobnými dokladmi a finančnou hotovosťou, kľúče, mobilný telefón aj bunda.Liptovský Mikuláš,18. júna 2018 Foto: TASR/KR PZ v Žiline

V odcudzenom plecniaku bola peňaženka s osobnými dokladmi a finančnou hotovosťou, kľúče, mobilný telefón aj bunda

Liptovský Mikuláš 18. júna (TASR) – Obvineniu zo zločinu lúpeže čelí 19-ročný Adam z Liptovského Mikuláša. Mladík mal v noci z piatka 15. júna na sobotu 16. júna pred pohostinstvom v Liptovskom Mikuláši fyzicky napadnúť 45-ročného miestneho muža a odcudziť mu plecniak. TASR o tom v pondelok informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

V odcudzenom plecniaku bola peňaženka s osobnými dokladmi a finančnou hotovosťou, kľúče, mobilný telefón aj bunda. Obvinený mladík po skutku z miesta ušiel na neznáme miesto. "Napadnutý muž utrpel zranenia s dobou liečenia do siedmich dní. Odcudzením vznikla predbežná škoda najmenej 100 eur. Počas vyšetrovania bol zaistený mobilný telefón a bunda. Tieto veci budú po vykonaní potrebných úkonov vrátené oprávnenej osobe," doplnil Moravčík.

Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval na obvineného muža podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov. Ako doplnil žilinský krajský policajný hovorca, ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania.