Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Mladý Humenčan šoféroval opitý, mal pritom naraziť do stromu

Ilustračná snímka. Foto: TASR KR PZ v Košiciach

Vodič viedol osobné motorové vozidlo po Sokolovskej ulici v Humennom. Nakoľko sa plne nevenoval vedeniu auta, prešiel s ním na trávnatý porast a narazil do stromu. S vozidlom ale nezastavil a pokračoval v jazde ďalej.

Humenné 20. augusta (TASR) - Mladý Humenčan šoféroval opitý, mal pritom naraziť do stromu a pokračovať v jazde ďalej. V dychu mu namerali takmer dve promile alkoholu.

Ako v pondelok informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu v Humennom vzniesol v tejto súvislosti voči 18-ročnému miestnemu mladíkovi obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Dopustiť sa ho mal v sobotu (18.8.) o 1.30 h.

Podľa polície viedol osobné motorové vozidlo po Sokolovskej ulici v Humennom. "Nakoľko sa plne nevenoval vedeniu auta, prešiel s ním na trávnatý porast a narazil do stromu. S vozidlom ale nezastavil a pokračoval v jazde ďalej, a to až na ulicu Osloboditeľov, kde bol hliadkou Obvodného oddelenia Policajného zboru Humenné podrobený dychovej skúške na alkohol," priblížila hovorkyňa s tým, že skúška bola pozitívna s vyššie uvedeným výsledkom.

Pri nehode nedošlo k zraneniu osôb a škodu na vozidle vyčíslili podľa Ligdayovej na približne 150 eur. Obvinený mladík je stíhaný na slobode, ak sa mu vina preukáže, hrozí mu ročné väzenie.