Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Mladý Michalovčan skončil pre drogy vo väzbe

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa predbežných výsledkov sa vo vrecúškach, ktoré boli doposiaľ podrobené znaleckému skúmaniu, nachádzal kryštalický materiál hnedej farby s obsahom metamfetamínu o hmotnosti viac ako 24 gramov.

Michalovce 14. novembra (TASR) - Michalovský vyšetrovateľ obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 30-ročného miestneho muža. Polícia ho zadržala počas minulotýždňovej policajnej akcie, obvinený bol vzatý do väzby.

Ako v utorok informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, muž v priestoroch osobného auta neoprávnene prechovával omamné a psychotropné látky, ktoré mal ponúkať na predaj v meste Michalovce a jeho okolí. "Pri prehliadke vozidla bola nájdená sušina vykazujúca znaky rastliny konope (marihuana) a kryštalická látka vykazujúca znaky metamfetamínu. Taktiež sa v ňom našla digitálna váha, zatvárateľné vrecúška s obsahom sušiny zelenej farby, bielej i hnedej kryštalickej látky i drvička na tabak," vymenovala hovorkyňa.

Podľa predbežných výsledkov expertízy sa v troch vrecúškach, ktoré boli doposiaľ podrobené znaleckému skúmaniu, nachádzal kryštalický materiál hnedej farby s obsahom metamfetamínu o hmotnosti viac ako 24 gramov. "Z uvedeného množstva by bolo možné pripraviť až 1590 bežných jednotlivých dávok drogy," spomenula s tým, že ďalšie zaistené vzorky sú predmetom expertízneho skúmania.

Obvinenému Michalovčanovi hrozí za tento skutok v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.