Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

Módna šou v B. Bystrici podporí školákov v detskej nemocnici

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP/Jacques Brinon

Zážitková šou má byť pripomienkou slušnosti, vyberaných spôsobov, tolerancie a vzájomnej úcty, ktoré boli kedysi prirodzenou súčasťou našich životov.

Banská Bystrica 17. novembra (TASR) - Zvolenská cesta v Banskej Bystrici sa v sobotu (18. 11.) podvečer stane na niekoľko hodín prestížnou parížskou ulicou Champs-Élysées. Na tomto netradičnom mieste sa uskutoční šiesta módna šou, na ktorej návrhárka Viera Futáková odprezentuje svoju najnovšiu kolekciu vychádzajúcu z typických prvkov parížskej módy. Súčasťou podujatia bude charitatívna aukcia, z ktorej výťažok poputuje Základnej škole pri Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Banskej Bystrici.

Zážitková šou má byť pripomienkou slušnosti, vyberaných spôsobov, tolerancie a vzájomnej úcty, ktoré boli kedysi prirodzenou súčasťou našich životov.

"Možno je to tým, že sme ženy, ale čoraz viac pociťujeme, že z našich životov mizne úcta, zdvorilosť. Že podceňujeme okolnosti a okamihy a neprisudzujeme im dôležitosť už ani po stránke výberu odevov. Pritom všetko má hneď inú emóciu, keď prítomnosť podčiarkneme naším správaním a eleganciou," priblížila Veronika Huťková z kreatívneho tímu La Vie.

Podľa Futákovej jej nová kolekcia podčiarkuje ženskosť, zvýrazní pás, bude aj o korálikoch, pierkach a tiež o obľúbených klobúkoch a rukaviciach. "Keďže ide o 30. až 60. roky, v niektorých kolekciách možno nájsť opulentnosť, ale i jednoduchosť. Toto obdobie bolo nesmierne inšpiratívne. Dámy nosili modely, v ktorých vynikli ich krivky a pôsobili elegantne," dodala návrhárka.