Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Monitory dychu strážia už všetky bábätká v Rooseveltovej nemocnici

Na svojej Facebookovej stránke Nadácia Križovatka zverejnila snímku z nemocnice. Foto: Facebook Nadácia Križovatka

Nadácia Križovatka je mimovládna nezisková organizácia, ktorá vznikla s cieľom pomáhať deťom ohrozeným SIDS. Neonatologickej klinike darovala desať monitorov.

Banská Bystrica 7. septembra (TASR/TERAZ.sk) – Monitor dychu stráži už každé bábätko na Neonatologickej klinike SZU pri Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. Vďaka poslednému daru - desiatich monitorov od Nadácie Križovatka, ktorý klinika dostala v týchto dňoch, má dôležitou pomôckou pri prevencii syndrómu náhleho úmrtia dojčiat (SIDS) vybavené všetky lôžka. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

"Nadácia nám za posledné roky darovala takmer 30 monitorov. Posledným darom pomohla naplniť náš cieľ a to, že monitor dychu bude v každej novorodeneckej postieľke na klinike. Nielen u tých najviac ohrozených - predčasne narodených detí, ale tiež u zdravých donosených bábätiek," konštatovala prednostka kliniky Jana Nikolinyová.

Nadácia Križovatka je mimovládna nezisková organizácia, ktorá vznikla s cieľom pomáhať deťom ohrozeným SIDS. "Už niekoľko rokov sa snažíme vybaviť monitormi dychu všetky novorodenecké oddelenia v nemocniciach a jednotky intenzívnej starostlivosti na celom území Slovenskej republiky," dodala riaditeľka nadácie Táňa Tomasch.

Hodnota tohtoročného daru je 800 eur a nadácii ich venovala banskobystrická spoločnosť VIP čistiaci servis.