Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Most na Hlinkovej v Košiciach bude prejazdný už v sobotu ráno

Na archívnej snímke rekonštrukcia mosta cez rieku Hornád pri mestskej časti Ťahanovce. Foto: TASR/František Iván

Finálna úprava dilatácie mostového telesa na Hlinkovej ulici začala 3. júla a predpokladaný termín ukončenia prác bol koniec mesiaca júl.

Košice 13. júla (TASR) – Všetky stavebné práce súvisiace s opravou mostných uzáverov a dilatácií na moste cez rieku Hornád na Hlinkovej ulici budú v sobotu (14.7.) ráno ukončené. Ako informuje mesto Košice na svojej webovej stránke, na moste budú plne sprejazdnené všetky štyri jazdné pruhy a doprava už nebude nijako obmedzená.

„Prenosné dopravné značenia budú stiahnuté, respektíve otočené tak, aby neplatili. Následne budú v pondelok (16.7.) odstránené," informuje magistrát na svojom webe s tým, že finálna úprava dilatácie mostového telesa na Hlinkovej ulici začala 3. júla a predpokladaný termín ukončenia prác bol koniec mesiaca júl.

Ako mesto Košice pripomína, dilatácie mosta opravovalo už vlani. Z dôvodu začatia školského roka a súvisiacim zosilnením intenzity dopravy však bol vrchný kryt dilatácie vyplnený dočasne asfaltobetónom. Finálna úprava pružnou zálievkou si vyžadovala opätovne dopravné obmedzenia v danom úseku a z toho dôvodu boli práce naplánované na začiatok školských prázdnin, čiže na júl 2018. Dovtedy boli aj nerovnosti na moste vyplňované dočasne asfaltobetónom.